mandag den 22. oktober 2007

20% af graviditeten tilbage

Så har jeg overstået 80 % af min graviditet og der er 56 dage til forventet fødsel!

Babyen har været meget livlig siden vi kom hjem fra PFT - det kan være, at det har følt sig lidt tilsidesat... Nu sparker den i hvert fald som en besat, der bare kæmper for at finde døren ud! (Min nevø Christian mener, at babyen ikke er kommet ud endnu, da den ikke har fundet døren...)

1 kommentar:

Louise Aaen sagde ...

Hej søde Malika

Jeg forstår så udemærket at du glæder dig til den dag hvor du har dit lille barn i armene. Det er så stort. Men jeg har alligevel lyst til at skrive lidt tankedrys til dig her:

Selvom det er skønt at vente et barn og opleve alt det, der sker med ens krop, kan man blive virkelig træt af at være gravid og utålmodig. Ondt over det hele. Opsvulmede fingre og fødder. Kramper i benene. Strækmærker. Halsbrand. you name it. Det lyder slemt med dit bækken. Øv

Dagene går langsomt. Maven er i vejen og du længes efter at blive dig selv. Omgivelserne forværrer utålmodigheden: Nu må det da snart være, Har du ikke født endnu? Hvornår er din termin? (Hvad kommer det dig ved...)Til sidst tror man, at barnet aldrig vil komme.

Naturen har helt sikkert en finger med i spillet her; at man bliver så træt af det til sidst. Barnet skal fødes. Både mor og barn skal forberedes på at afbryde den tilstand, der nu har varet så længe.

... Men prøv alligevel at glæd dig over hver måned, hver uge, hver dag at den lille bliver derinde. For tidlige fødsler er noget forskrækkeligt noget. For tidligt fødte børn er tit så skrøbelige både fysisk og psykisk og kan få de slemme men, der følger dem hele livet.

Derinde i maven leves et behageligt liv. Omsluttet af varmt vand kan den lille boltre sig som den har lyst. Og nævn mig bare en ting, der er sjovere end vand!

Den sutter på tommelfingeren, tager sig en lur, vrider sig, som den har lyst og gør gymnastik. Den træner i at gribe i navlestrengen eller tæerne. Den lille er aldrig sulten og de trygge og beroligende lyde fra mors hjerte og lunger, fra moderkagen og verden udenfor, suser, bruser og dunker i en behagelig rytme, mens man gynger med i mors bevægelser.

Lige pludselig er det dit barns fødselsdag. hæng dig ikke for meget i datoen.

jeg ønsker jer alt godt og glæder mig også til at se vidunderet
kh Louise